A színes gyümölcsök és zöldségek egészségesek.
A természetes színes gyümölcsök és zöldségek gyógyhatása
Az egészség színei
A zöld marketingnek köszönhetően mindannyian tudjuk, hogy az optimális egészség érdekében
- naponta öt étkezés alkalmával kellene zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk.
Minden zöldségnek és gyümölcsnek megvan a maga funkciója és jellegzetessége. A különböző színű, méretű és formájú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása biztosítja, hogy fenntartsuk szervezetünk jólétét, a múlt században azonban többen is foglalkoztak azzal, hogy a színezőanyagok milyen fontossággal bírnak és a gyümölcsök többet is adhatnak nekünk, mint színes ételeink, ha naponta a különböző színcsoportokból fogyasztunk zöldséget és gyümölcsöt, szervezetünk a bio natúr természetes forrásokból hozzájut a védekezéshez szükséges vitamin-, ásványianyag- és rostmennyiséghez.
- A zöldségek és gyümölcsök választásánál a színeikből megtudhatjuk, hogy milyen hatást várhatunk tőlük
Az ötletesen elkészített salátatálon nemcsak minden egészségeset megtalálunk, de ínycsiklandóan is érdemes színesen táplálkozni, ugyanis a természet jelzőrendszere elárulja testünknek, hogy az adott étel milyen fontos a zöldségek és gyümölcsök választásánál. A színek alapján kereshetsz célzottan is gyümölcsöket, zöldségeket, így érve el pozitív eredményeket az egészség terén. De ahhoz, hogy tudjuk, mit is szeretnénk kihozni a diétánkból, ismerjük meg a színeket a likopin tartalom, antioxidáns, béta-karotin, immunerősítő, magas c-vitamin tartalom, méregtelenítő hatás, folsav tartalom, egészséges sejtépítés, leutein tartalom, rákmegelőző, rák megelőzése, allil-szulfidok alapján.