Arvisura könyv

Arvisura – Ayurvéda – keleti öngyógyulás

A magyar őstörténetre utaló állításokkal és összefüggésekkel ellentétben az Arvisura a keleti egzisztencializmus filozófiája, amely számos gyakorlati tudomány alapját képezi. A gyógyászatra, orvoslásra vonatkozó alaptézise az a tényként kezelt feltételezés, hogy a szervezet gyógyulásához / gyógyításához bármilyen eszköz, esemény, helyzet, jelenség, kapcsolat hozzájárulhat, ha a gyógyulni vágyó ember erre lelkileg-szellemileg és testileg fel van készítve. A felkészítés során az egészség iránti fogékonyságot – mint szubsztanciát – rálényegítik a célszemélyre, aki számára így a gyógyulási folyamat nem lesz más, mint az általános  létbevetettség és a személyes ittlét közötti ellentmondásnak a feloldása. E folyamat bölcseleti hátterét és gyakorlati alkalmazhatóságát világítja meg egy új Arvisura-könyv.

arvisura könyv letöltés
Az Arvisura tanítása – Gyógykelet

A magyar könyvpiac egyik újdonsága a Dr. Kállay O. Béla pszichiáter és  Balla D. Károly író, költő közös szerzősége alatt megjelent Arvisura – Gyógykelet c. könyv. A szerzők nem kevesebbre vállalkoztak, mint arra, hogy az ősi indiai védikus tanítás ősprincípiumát, az arvisura védát (más néven ayur védát) 21. századi szemmel értelmezzék, sorra véve a fogalom vallástörténeti,  filozófiai és lélektani vonatkozásait, továbbá pedig azt a kiterjedt gyakorlatrendszert, amely a tudás és a cselekvés páratlan összhangjának köszönhetően nem csupán a keleti gyógyászat alapját képezi, hanem a ‘gyógy’ fogalma körébe von mindent, amivel az arvisura tanításában megvilágosult ember kapcsolatba kerül. Aki magáévá tette az arvisura szellemét és gyakorlatát, azt többé nem levegő veszi körbe, hanem gyógylevegő, nem kavicsokat dobál a tengerbe, hanem gyógykavicsokat a gyógytengerbe, s ha a nap felbukkanását várja napüdvözlet-tartásban, akkor nem Keletre néz, hanem Gyógykeletre, ahol külső beavatkozások nélkül is megtörténik a kognitív szorongás feloldása ayurvédikus öngyógyítással.

A könyv érdekessége, hogy miközben a szerzők egyre mélyebbre hatolnak az arvisura titkaiba, aközben saját munkamódszerük fejlődéstörténetét is megörökítik, így az olvasó nem csupán az ajurvédikus tanítás egzisztencialista alapelveivel kerül tisztába, hanem például azt is megtudja, hogyan írhatók felül a kényszeres szorongások, vagy melyek a piréziánus alkotói módszer ismérvei.

Mellékletet is tartalmaz a kiadvány. Ebben a pszichiáter szerző beszámol arról, hogy miután orvosi doktorátusa mellé az információelmélet területén végzett tanulmányai, majd kutatásai során szintén tudományos címet szerzett, eléggé megalapozottnak látta a lehetőséget, hogy a két szakterület egyes vonatkozásai között párhuzamokat vonjon. Ennek keretében például a SEO-tudomány terén kidolgozott új, szakmai körökben nagy feltűnést keltő elméletét a keleti gyógyászat filozófiai téziseire alapozva dolgozta ki, hangsúlyozva, hogy az Arvisura tan egyik védája éppen a lélek- és testoptimalizáló Ayurvéda.

új könyv, arvisura tanítás, keleti filozófia: egzisztencializmus, keleti gyógyászat és orvoslás, szorongás feloldása öngyógyítással, ayurvéda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük