Ayurvedikus táplálkozás - gyógynövények

A magyar nyelvterületen is egyre ismertebbé váló Ayurvéda szanszkrit kifejezés, összetett szó. Komponensei: Ayus és Veda. Az Ayus életet illetve egészséget (egészséges életet) jelent, a Véda jelentése pedig. tudni, tudás. Az Ayurveda így voltaképp akár biológiát vagy orvostudományt is jelenthetne, de helyesebb az életről, pontosabban az egészséges életről szóló tudásként értelmezni.

Az ayurvéda az embert lélek és test egységének tekinti, így testi-lelki állapotával, valamint az Univerzumhoz való viszonyával is foglalkozik. Emellett az ajurveda a legősibb természetgyógyászati módszerek rendszerét is jelenti.

Az ayurvédikus egészségmegőrzés és gyógyítás komplex gyógyászati rendszer, része a prevenció, a diagnosztika, az akut és krónikus megbetegedések orvoslása, a gyógyszerek és gyógyhatású készítmények alkalmazása.

Az Ajurvéda az indiai civilizáció egészségmegőrző rendszere

A nyugati táplálkozásban minden a zsírok, fehérjék, szénhidrátok, kalóriák, vitaminok és ásványi anyagok körül forog. Az áyurvéda viszont a táplálkozási és életviteli tanácsadások terén a vonzás és taszítás elvén működik a táplálék kiválasztásnál. A tudomány jelenlegi állása ebben a tekintetben egyezik az Ayurvédikus tanokkal, az Ájurvédikus gyógyászat alapja, hogy mindenki egyedi alkat, és mindenkit az ő sajátos adottságai alapján kelle kezelni, edzeni, és vagy arra rávezetni, hogy mit egyen a napi 5 étkezés során. Öngyógyító étkezés!

Ayurvedikus táplálkozás

Az anyagi kötőerők és a táplálkozás közötti részletes kapcsolat nagy hatással van az egészségmegőrzés és a gyógyítás sikerére. Az Ayurvéda táplálkozási elvei önmagában csodálatosak. Hiszen nem a tiltásról szólnak, hanem arról, hogy milyen minőségekkel tudsz te minél minőségibb életet élni. Ha az Ayurvéda szelleme szerint élünk, sikeresebbek vagyunk az életben és elkerülhetjük a szorongást, félelmet, különböző fóbiás és pánikos betegségeket, így az agorafóbiát, klausztrofóbiát, kleptomániát és narkolepsziát. Leküzdhetjük a neurotikus tüneteket. Talán még télikertet is építhetünk a budapesti teraszon.  

Az pánikbetegség és szerver hosting viszonylatában rendszeresen gyakorolt és előírásosan betartott ayurvédikus táplálkozás az Ayurvéda szellemének és gyakorlatának megfelelő étkezést jelenti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük