Mit jelent az egészségEgészségesnek akkor vagyunk tekinthetők, ha testi, szellemi és lelki egészségünk egyaránt teljes. Ha bármelyikben is hiba van, akkor már nem mondhatjuk 100%-osan egészségesnek magunkat.

Ha a szót akarjuk egy kicsit boncolgatni, hogy egészség, akkor felbonthatjuk úgy, hogy EGÉSZség, vagyis egy komplex egész folyamat, egység, harmónia a teljes egészségünk.

Mindenki vissza tud emlékezni gyermekkorára, amikor még nem volt fáradt, amikor mindig kirobbanó formában volt, nem ismert lehetetlent. Gyermekkorban minden szempontból egészségesek vagyunk (amennyiben biztosított a megfelelő családi háttér).

Időközben ez az energia alábbhagy, megjelenik az életünkben a stressz, az aggodalom. Az életkor előrehaladtával ráadásul egyre nagyobb a rizikófaktora az egyes betegségeknek. Ezért is nagyon fontos, hogy a kötelező szűrővizsgálatokon részt vegyünk és ha panaszunk van, akkor ne halogassuk az orvoshoz fordulást.

Ép testben, ép lélek

A testi egészségünk mellett figyelmet kell fordítani arra, hogy a belső harmóniánk is meglegyen. Ha mindenen aggódunk, örökös stressz az életünk, a depresszió jeleit érezzük magunkon, akkor tudni kell, hogy eljött a változtatás ideje.

Változtatni kell az életmódunkon, a szokásainkon és az életünket olyan mederbe terelni, ahol jól érezzük magunkat. Ha boldogtalan a párkapcsolatunk, akkor ki kell lépni belőle, ha a barátaink inkább csak energiavámpírok, akkor érdemes kerülni őket és más társaságba járni.

A túlsúly okozta testi és lelki problémák

A felnőtt lakosság jelentős része túlsúllyal küzd Magyarországon. A túlsúllyal szemben vívott harc nem csak a testi egészségünket fenyegeti, hanem a lelkit is.

Aki már régóta próbál meg lefogyni, de tartós eredményeket nem sikerül elérnie, az tudhatja, hogy milyen rossz egy újabb kudarc. Egyrészt aggódunk azon, hogy milyen betegségek táptalaja lehet a túlsúly, másrészt rosszul érezzük magunkat a bőrünkben és ez kihatással van a mindennapjainkra is.

Ráadásként ott az állandó kísérőtünet, az éhségérzet. Ezen azonban úrrá tudunk lenni a különböző fogyasztószerek segítségével. Genesis Sibutramine, Adipex Retard, Clenbuterol, Adipex-P, hogy néhányat megemlítsünk név szerint. Segítenek abban, hogy ne legyen állandóan éhes és csak annyi kalóriát vigyen be a szervezetébe, amire szüksége van, ezzel beindítva a fogyást. Mielőtt döntését meghozná tájékozódjon az interneten eredeti sibutramine fogyasztószer vélemények felől, hogy megtudja milyen hatásra számíthat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük