Irodalom a virtuális télikertben. Könyv, online hangoskönyvek, irodalom: valóság és fikció.

 

Az Arvisura jelentése

Mit jelent: Arvisura?
Arvisura: egyik dolog jellegének a másikra való rálényegítése

A manapság több értelemben és jelentésben is használt Arvisura kifejezés eredetileg a hindi (ősi indiai) nyelv két szavának az összetétele révén jött létre.  Az arvis   jelentése: igaz. A védikus filozófiában ezzel a fogalommal jelölik a dolgok lényegét, legfőbb jellegzetességét, latinosan sine qua non-ját. Azt a jelleget, amely nélkül a dolog nem az lenne, ami. Az isura szó hajdani köznyelvi jelentése egyszerűen ez volt: lepke, pillangó. A rovarok ezen típusának ontogenezisét megismerő ókori indiaik a hernyó-gubó-lepke átalakulásokra ráhúzták  a szó eredeti jelentését, így a fogalom az olyan metamorfózisnak lett a megnevezése, amelynek során a dolog a külsődleges  megjelenése ugyan teljesen megváltozik, de a dolog a változások előtti és utáni formájában is megtartja egylényegűségét. Ez maga az Isura.

A kéttő együtt: Arvis + Isura = Arvisura

Az arvisura szó ma is használatos a hindi nyelvben (mi több, egyes európai roma nyelvekben is előfordul) és egyszerűen igazmondást, igaz szólást jelent a szó mindennapi értelmében (azaz nincs benne a ’kinyilatkoztatás’ jelentés, ami viszont az Anyahita-eredetű hun-magyar-palóc mitológiában rárakódott – mint ezt Paál Zoltán kohász forrásértékű nagy monografikus munkájából Arvisurák – Az Igazszólás – immáron lassan harminc esztendeje tujuk).  Az ősi indiai védákban, így az Ájurváda Tanításban az Arvisura az igazság továbbadásának az a jellegzetességét jelenti, hogy az átadás során az igazság formája, alakja ugyan megváltozik, de a lényege – maga az igazság – változatlanul megmarad, bár hányszor is adják át.

A korszerű, mai keleti filozófiában a szóösszetétel az jelenti: rálényegítés.

Vagyis:

ARVISURA = jelenség, folyamat, amelynek során egy dolog meghatározó jellegzetessége  egy másik dolog meghatározó jellegzetességévé válik.

Elmondhatjuk tehát, hogy az Arvisura, mielőtt a hun-magyar-palóc hitvilágban a kinyilatkoztatás szimbólumává vált, az ősi indiai kultúrában az igazság-átlényegítés kifejezése volt, majd a keleti védikus gondolkodás egyik kulcskifejezéseként vált az európai ember számára ismertté.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mi az Ayurvéda?

Az Ayurveda szanszkrit szóösszetétel. Ayus = élet, Veda = tudás, tan. Leegyszerűsítve az ayurvéda tehát élettan, de helyesebb az élet tudásának, az élet tudományának tekinteni. Az Ayurvéda (Ajurveda, Ájurvéda) olyan tanítás, amely egységes egészként kezeli az emberi test, az emberi szellem és az emberi lélek hármasságát. Az ayurvédikus orvoslás alapelve az Arvisura. >> bővebben: Mi az Ayurvéda?

Mi az Arvisura?

Az ayurvéda ősi tanaira épülő ayurvédikus gyakorlatban az Arvisura az a folyamat, amelynek során egy dolog meghatározó jellegzetessége  egy másik dolog jellegzetességévé válik. Arvisurának nevezik továbbá ennek a jelleg-rálényegítésnek az elvét (mint hittételt) és ez a neve az orvoslás során a dolgokra rálényegülő gyógyító ősprincípiumnak is. >>bővebben: Mit jelent az Arvisura?

SEO Arvisura-projektumok

Irodalom, könyv, Seo

Virtuális Terasz a kognitív Arvisura jegyében. Ayurvéda: Egészség és keleti gyógyászat, viselkedés terápia. Télikert gyárts és építés Budapest: Gyógynövények a beépített terasz védelmében.

Google optimalizálás

Honlap SEO: Weboldal optimalizálás és tartalommarketing. Témák 2017-2018-ban: Laptop szerviz, Asus töltő, Dell akku. A legjobb hangoskönyvek letöltése, ingyenes hallgatása

Google kereső optimalizálás – linképítés

Pánikbetegség és agorafóbia

Pánikbetegség gyógyítása: télikert-terápia

A szorongásos és fóbiás betegségeknek gyakran nincsenek fiziológia okai, azaz semmilyen szervi elváltozás vagy biológiai működészavar nem áll mögötte. Ilyen esetekben a gyógyszeres kezelés fölösleges, a tünetek hatásosan gyógyíthatók viselkedésterápiával. A pánikbetegség gyógyítása azonban csak szakképzett terapeuták révén tanácsos, akik e pszichoterápiás kezelés előtt meggyőződnek arról, hogy a pánikbeteg nem szorul közvetlen orvosi ellátásra, gyógyszeres kezelésre. Az alternatív gyógyászat módszerei is eredményesen alkalmazhatók: keleti gyógymódok, jóga, homeopátia, hipnózis, kognitív gyógyászat, fényterápia télikertben, ayurvédikus masszázs.

Copyright © 2018 Virtuális Terasz