Irodalom a virtuális télikertben. Könyv, online hangoskönyvek, irodalom: valóság és fikció.

 

Arvisura könyv

Az arvisura a keleti gyógyászat filozófiája. Alaptézise az, hogy a szervezet gyógyulásához – gyógyításához bármilyen eszköz, esemény, helyzet, kapcsolat hozzájárulhat, ha a gyógyulni vágyó erre lelkileg-szellemileg és testileg fel van készítve.

arvisura-konyv
Az arvisura tanítása

A magyar könyvpiac egyik újdonsága a Dr. Kállay O. Béla pszichiáter és  Balla D. Károly író, költő közös szerzősége alatt megjelent Arvisura – Gyógykelet c. könyv. A szerzők nem kevesebbre vállalkoztak, mint arra, hogy az ősi indiai védikus tanítás ősprincípiumát, az arvisura védát (más néven ayur védát) 21. századi szemmel értelmezzék, sorra véve a fogalom vallástörténeti,  filozófiai és lélektani vonatkozásait, továbbá pedig azt a kiterjedt gyakorlatrendszert, amely a tudás és a cselekvés páratlan összhangjának köszönhetően nem csupán a keleti gyógyászat alapját képezi, hanem a ’gyógy’ fogalma körébe von mindent, amivel az arvisura tanításában megvilágosult ember kapcsolatba kerül. Aki magáévá tette az arvisura szellemét és gyakorlatát, azt többé nem levegő veszi körbe, hanem gyógylevegő, nem kavicsokat dobál a tengerbe, hanem gyógykavicsokat a gyógytengerbe, s ha a nap felbukkanását várja napüdvözlet-tartásban, akkor nem Keletre néz, hanem Gyógykeletre.

A könyv érdekessége, hogy miközben a szerzők egyre mélyebbre hatolnak az arvisura titkaiba, aközben saját munkamódszerük fejlődéstörténetét is megörökítik,   így az olvasó nem csupán az ajurvédikus tanítás alapelveivel kerül tisztába, hanem azt is megtudja, melyek a piréziánus alkotói módszer ismérvei.

Mellékletet is tartalmaz a kiadvány. Ebben a pszichiáter szerző beszámol arról, hogy miután orvosi doktorátusa mellé az információelmélet területén végzett tanulmányai, majd kutatásai során szintén tudományos címet szerzett, eléggé megalapozottnak látta a lehetőséget, hogy a két szakterület egyes vonatkozásai között párhuzamokat vonjon. Ennek keretében például a SEO-tudomány terén kidolgozott új, szakmai körökben nagy feltűnést keltő elméletét a keleti gyógyászat filozófiai téziseire alapozva dolgozta ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mi az Ayurvéda?

Az Ayurveda szanszkrit szóösszetétel. Ayus = élet, Veda = tudás, tan. Leegyszerűsítve az ayurvéda tehát élettan, de helyesebb az élet tudásának, az élet tudományának tekinteni. Az Ayurvéda (Ajurveda, Ájurvéda) olyan tanítás, amely egységes egészként kezeli az emberi test, az emberi szellem és az emberi lélek hármasságát. Az ayurvédikus orvoslás alapelve az Arvisura. >> bővebben: Mi az Ayurvéda?

Mi az Arvisura?

Az ayurvéda ősi tanaira épülő ayurvédikus gyakorlatban az Arvisura az a folyamat, amelynek során egy dolog meghatározó jellegzetessége  egy másik dolog jellegzetességévé válik. Arvisurának nevezik továbbá ennek a jelleg-rálényegítésnek az elvét (mint hittételt) és ez a neve az orvoslás során a dolgokra rálényegülő gyógyító ősprincípiumnak is. >>bővebben: Mit jelent az Arvisura?

SEO Arvisura-projektumok

Irodalom, könyv, Seo

Virtuális Terasz a kognitív Arvisura jegyében. Ayurvéda: Egészség és keleti gyógyászat, viselkedés terápia. Télikert gyárts és építés Budapest: Gyógynövények a beépített terasz védelmében.

Google optimalizálás

Honlap SEO: Weboldal optimalizálás és tartalommarketing. Témák 2017-2018-ban: Laptop szerviz, Asus töltő, Dell akku. A legjobb hangoskönyvek letöltése, ingyenes hallgatása

Google kereső optimalizálás – linképítés

Pánikbetegség és agorafóbia

Pánikbetegség gyógyítása: télikert-terápia

A szorongásos és fóbiás betegségeknek gyakran nincsenek fiziológia okai, azaz semmilyen szervi elváltozás vagy biológiai működészavar nem áll mögötte. Ilyen esetekben a gyógyszeres kezelés fölösleges, a tünetek hatásosan gyógyíthatók viselkedésterápiával. A pánikbetegség gyógyítása azonban csak szakképzett terapeuták révén tanácsos, akik e pszichoterápiás kezelés előtt meggyőződnek arról, hogy a pánikbeteg nem szorul közvetlen orvosi ellátásra, gyógyszeres kezelésre. Az alternatív gyógyászat módszerei is eredményesen alkalmazhatók: keleti gyógymódok, jóga, homeopátia, hipnózis, kognitív gyógyászat, fényterápia télikertben, ayurvédikus masszázs.

Copyright © 2018 Virtuális Terasz