Irodalom a virtuális télikertben. Könyv, online hangoskönyvek, irodalom: valóság és fikció.

 

Mi az Ayurvéda

ajurvedaAz Ayurveda szanszkrit szóösszetétel, az Ayus életet, a Veda tudást, ismereteket, tudományt jelent. Leegyszerűsítve tehát az ayurvéda élettan, de a biológiától (ami szintén élettan) mégis erősen különbözik, helyesebb talán az élet tudománya formában használni, de a szó jelentése még ennél az értelmezésnél is sokkal komplexebb, hiszen a tudni az életet jelentés is benne foglaltatik és előfeltételezi az élet spirituális mibenlétének és értelmének a tudását is (amivel például a biológia nem foglalkozik). Az ayurvéda tehát elsősorban életfilozófi, életfelfogás, olyan tanítás, amely egységes egészként kezeli az emberi test, az emberi szellem (gondolkodás, érzelmek) és az emberi lélek (spirituális, transzcendens lét) hármasságát.

Elvontsága, metafizikus jellege ellenére ugyanakkor az Ayurvéda hétköznapi gyakorlat is, tekinthetjük akár az emberiség legősibb „egészségügyi ellátásának”, mivel magában foglal egy olyan hatékony egészségügyi rendszert, amely több ezer évvel ezelőtt keletkezett az ókori Indiában, s amely nagyrészt átmentődött a modern kor ayurvédikus orvoslásába, gógykezelésébe is, illetve amelynek elemei más gyógyászati és életviteli rendszerekbe is jól integrálhatók.

Az Ayurveda írott alaptézisei megtalálhatók a hindu szentírások tekinthető Védákban – ezek az ősi indiai bölcsességek könyvei. A Rig Veda, amely több mint 6000 évvel ezelőtt keletkezett, egy sor olyan előírást tartalmaz, amelyek segítségével az embereknek sikerült leküzdeniük számos betegséget, ezen kívül harmonikussá, boldoggá is tette őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mi az Ayurvéda?

Az Ayurveda szanszkrit szóösszetétel. Ayus = élet, Veda = tudás, tan. Leegyszerűsítve az ayurvéda tehát élettan, de helyesebb az élet tudásának, az élet tudományának tekinteni. Az Ayurvéda (Ajurveda, Ájurvéda) olyan tanítás, amely egységes egészként kezeli az emberi test, az emberi szellem és az emberi lélek hármasságát. Az ayurvédikus orvoslás alapelve az Arvisura. >> bővebben: Mi az Ayurvéda?

Mi az Arvisura?

Az ayurvéda ősi tanaira épülő ayurvédikus gyakorlatban az Arvisura az a folyamat, amelynek során egy dolog meghatározó jellegzetessége  egy másik dolog jellegzetességévé válik. Arvisurának nevezik továbbá ennek a jelleg-rálényegítésnek az elvét (mint hittételt) és ez a neve az orvoslás során a dolgokra rálényegülő gyógyító ősprincípiumnak is. >>bővebben: Mit jelent az Arvisura?

SEO Arvisura-projektumok

Irodalom, könyv, Seo

Virtuális Terasz a kognitív Arvisura jegyében. Ayurvéda: Egészség és keleti gyógyászat, viselkedés terápia. Télikert gyárts és építés Budapest: Gyógynövények a beépített terasz védelmében.

Google optimalizálás

Honlap SEO: Weboldal optimalizálás és tartalommarketing. Témák 2017-2018-ban: Laptop szerviz, Asus töltő, Dell akku. A legjobb hangoskönyvek letöltése, ingyenes hallgatása

Google kereső optimalizálás – linképítés

Pánikbetegség és agorafóbia

Pánikbetegség gyógyítása: télikert-terápia

A szorongásos és fóbiás betegségeknek gyakran nincsenek fiziológia okai, azaz semmilyen szervi elváltozás vagy biológiai működészavar nem áll mögötte. Ilyen esetekben a gyógyszeres kezelés fölösleges, a tünetek hatásosan gyógyíthatók viselkedésterápiával. A pánikbetegség gyógyítása azonban csak szakképzett terapeuták révén tanácsos, akik e pszichoterápiás kezelés előtt meggyőződnek arról, hogy a pánikbeteg nem szorul közvetlen orvosi ellátásra, gyógyszeres kezelésre. Az alternatív gyógyászat módszerei is eredményesen alkalmazhatók: keleti gyógymódok, jóga, homeopátia, hipnózis, kognitív gyógyászat, fényterápia télikertben, ayurvédikus masszázs.

Copyright © 2018 Virtuális Terasz